• Število uporabnikov twitterja se je v letu dni povečalo za samo tri odstotke.
    Število uporabnikov twitterja se je v letu dni povečalo za samo tri odstotke.

Ptiček v prostem padu

petek, 21. oktober 2016, 06:00

Prihodnost družbenega omrežja twitter je pod velikim vprašajem. Podjetje je že dlje časa v krizi. Sooča se s stagnacijo rasti števila uporabnikov in z drastičnim padcem vrednosti delnice, zato obupano išče kupca. A zdi se, da nakup Twitterja ne zanima nobenega od možnih prevzemnikov.

Število uporabnikov družbenega omrežja twitter se je v letu dni povečalo za samo tri odstotke in se nenehno vrti okrog 310 milijonov. Cena delnice je na borzi še lani spomladi presegala 50 dolarjev, v letu dni in pol pa je padla na pičlih 17 dolarjev. Čivkajočega ptička po priljubljenosti med uporabniki prekašajo vsi ostali veliki akterji v svetu družbenih omrežij. Facebook ima 1,7 milijarde uporabnikov, whatsapp milijardo, instagram 500 milijonov, po številu dnevnih uporabnikov ga je zdaj prehitel še hitro rastoči snapchat. Pri pridobivanju novih uporabnikov je od twitterja uspešnejši tudi njegov kitajski klon weibo.

Twitter tako išče prevzemnika, ki bi ga bil pripravljen kupiti za 18 milijard dolarjev. Vsi morebitni prevzemniki, o katerih se je šušljalo v minulih tednih, so odklonili možnost za sklenitev posla. Med verjetnimi kupci so bili Disney, Facebook in Google. Slednji bi lahko z združitvijo youtuba in twitterja postal konkurenčnejši Facebooku, a mu je, kot kaže, bolj do kosanja z družbama Apple in Amazon, saj se osredotoča na razvoj področja umetne inteligence.

Največje upanje je za Twitter do nedavnega predstavljalo podjetje Salesforce, a so pred dnevi tudi v tej družbi napravili konec domnevam in namigom z uradno izjavo, da jih nakup ne zanima. Pritisk na vodstvo podjetja pri iskanju rešitve iz krize je tako vse večji. Prihodnji četrtek bodo predstavili najnovejše poslovne rezultate in tako postavili temelje za vnovično iskanje odrešilne bilke. ID


Povej naprej:

 

Mnenja