• Za neomejen čas uporabe namiznih iger obiskovalci plačajo dva evra na osebo.
    Za neomejen čas uporabe namiznih iger obiskovalci plačajo dva evra na osebo.
    Foto: Dunja Wedam
  • Med najbolj priljubljenimi so igre ravnotežja.
    Med najbolj priljubljenimi so igre ravnotežja.
    Foto: Facebook Stran Dobra Poteza

Raje miza kot ekran

petek, 12. maj 2017, 15:58

Se začenja zaton računalniških iger? Po svetu se vse več ljudi od digitalnega vrača k analognemu, namizne igre so spet “in”. Tudi v Sloveniji! Ljubitelji namiznih iger se od začetka aprila lahko družijo v ljubljanskem lokalu Dobra poteza, kjer imajo na voljo kar 260 namiznih iger, od najbolj klasičnih do najmodernejših.

Lokal v Župančičevi jami nedaleč od ljubljanske železniške postaje je pravcati raj za ljubitelje iger, ki raje kot osamljeno buljenje v računalniški ali telefonski ekran izberejo druženje s prijatelji v živo. Medtem ko srkajo kavo ali pivo, se lahko pomerijo v eni izmed 260 namiznih iger, kolikor jih trenutno šteje “knjižnica” Dobre poteze. “Imamo že kar nekaj stalnih obiskovalcev, ki pridejo večkrat na teden. K nam prihajajo tudi radovedneži, ki jih zanima, kaj je novega v njihovem okolišu, družine z majhnimi otroki, veliko je študentov, a tudi starejših obiskovalcev ne manjka,” pove Doroteja Muhič, ki je bila s somišljeniki pobudnica projekta. Na mizah se tako znajdejo najbolj klasična igralna polja, kot je šahovnica, do sodobnejših namiznih iger za več igralcev, kot so Game of Thrones, Arkham Horror ali Blood Rage. “Največja uspešnica pa so spretnostne igre, denimo igre ravnotežja, pri čemer igralci polagajo posamezne elemente na neko površino ali drug na drugega, tako da se ne porušijo,” pove Muhičeva.

Uporaba namiznih iger za neomejen čas igralce stane dva evra na osebo, poleg pestrega izbora iger pa v Pravi potezi skrbijo tudi za kakovostno gostinsko ponudbo z več kot 60 vrstami piva in kavo iz pravične trgovine. ILONA DOLENC


Povej naprej: