• 

Proizvajalci prerojene Nokie 3310 pravijo, da ima ta možnost 
do 22 ur trajanja pogovora in do meseca dni v stanju 
pripravljenosti.
    Proizvajalci prerojene Nokie 3310 pravijo, da ima ta možnost do 22 ur trajanja pogovora in do meseca dni v stanju pripravljenosti.

Tako je videti prerojena nokia 3310

ponedeljek, 27. februar 2017, 10:59

Finsko podjetje HMD Global je pred uradnim začetkom svetovnega kongresa mobilne telefonije v Barceloni predstavilo novo generacijo mobilnih telefonov nekoč vodilne blagovne znamke Nokia. Gre za tri pametne mobilnike Nokia 6, 5 in 3 ter za prerojeno različico legendarnega mobilnika Nokia 3310, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

BARCELONA > Mobilnike znamke Nokia v skladu z dogovorom z družbo Nokia proizvaja novoustanovljeno podjetje HMD Global, za katerim sicer stojijo nekdanji Nokiini ljudje. Nokia, nekoč vodilni proizvajalec mobilnih telefonov na svetu, se je namreč umaknila s področja proizvodnje mobilnikov, potem ko so jo zasenčili tekmeci, kot sta Samsung in Apple.

Proizvajalci prerojene Nokie 3310 pravijo, da ima ta možnost do 22 ur trajanja pogovora in do meseca dni v stanju pripravljenosti. Opremljena je tudi z značilnimi melodijami in osveženo različico prav tako legendarne mobilne igre Kača (v angleškem jeziku Snake).

Leta 2000 predstavljeni izvirni model Nokia 3310 sodi med najbolj znane mobilnike znamke Nokia ter najbolj prodajane mobilnike v zgodovini nasploh. Po vsem svetu so prodali 126 milijonov primerkov tega mobilnega telefona, ki si je kultni status prislužil med drugim s svojo trpežnostjo. Proizvajati so ga nehali leta 2005.

Igra Kača je bila prvič na voljo na Nokiinih napravah v poznih 90. letih in od takrat se je pojavila na več kot 400 milijonih telefonov. Da uporabnikom ne bo treba več posegati po starih napravah, da bi igrali omenjeno igro, bo ta zdaj dosegljiva tudi preko Facebookove igričarske platforme Instant Games.

Podjetje je poleg tega na dan pred začetkom dogodka Mobile World Congress (MWC), ki bo potekal od 27. februarja do 2. marca v Barceloni, predstavilo pametne mobilne telefone Nokia 6, 5 in 3 z operacijskim sistemom Android in pametnim digitalnim asistentom Google Assistant.

Najzmogljivejši je Nokia 6, ki je že bil na voljo na Kitajskem, zdaj pa je nared za prodajo na globalni ravni. Premore 5,5-palčen oz. 14-centimetrski zaslon in aluminijasto ohišje. Lokalno razpoložljivost na različnih trgih bodo objavili v drugem četrtletju.

Po mnenju nekaterih analitikov je obuditev omenjenega legendarnega modela pametna odločitev, s katero bo HMD Global lažje vzbudil pozornost potrošnikov in oživil blagovno znamko Nokia. Znamka Nokia bi po nekaterih ocenah lahko zasedla do petodstoten delež trga pametnih mobilnikov do konca leta 2019.

Finska Nokia je bila največji proizvajalec mobilnikov na svetu od leta 1998 do 2011, a je nato ob prihodu pametnih mobilnikov začela izgubljati svoj položaj.

Nokia je nato leta 2014 prodala svojo dejavnost mobilnih telefonov ameriškemu Microsoftu, ta pa jo je lani prodal podjetju HMD Global, ki se je obenem z družbo Nokia dogovorilo tudi za dovoljenje za uporabo znamke Nokia. Sama družba Nokia se je medtem osredotočila na področje telekomunikacijske opreme.

STA


Povej naprej:

 
Mnenja