• Fotografija je simbolična.
    Fotografija je simbolična.
    Foto: Sta

V Zagrebu kmalu klinika za odvisnike od spleta

ponedeljek, 13. februar 2017, 19:10

Odvisnost od svetovnega spleta je postala resen problem na Hrvaškem. Uporabnikom s težavami bo na voljo kmalu poseben center za zdravljenje te odvisnosti. Kliniko za odvajanje od odvisnosti od svetovnega spleta bodo kmalu odprli v okviru psihiatrične bolnišnice Sveti Ivan v Zagrebu.

ZAGREB > Novi center bo namenjen predvsem zdravljenju mladih uporabnikov svetovnega spleta, ki so odvisni predvsem od igranja spletnih iger, spletnih klepetalnic in družbenih omrežij, postopoma pa bodo program razširili tudi na druge odvisnosti, ki jih povzroča svetovni splet, poročajo na spletni strani racunalniske-novice.com. Psihiatri zagrebške klinike so prepričani, da je odvisnost od svetovnega spleta lahko celo nevarna za zdravje in življenje ljudi. V medicinskih krogih je odvisnost od svetovnega spleta že prepoznana kot bolezen.

Kako pa lahko posameznik sam pri sebi prepozna, da je odvisen od svetovnega spleta? Zagrebški psihiatri so prepričani, da bi moral posameznik na svetovnem spletu dnevno preživeti do največ pet ur. Če pa na internetu »visimo« dlje, se lahko zgodi, da bomo že v nekaj mesecih izgubili nadzor nad tem, koliko časa smo dejansko preživeli na internetu bodisi z uporabo računalnika, bodisi mobilne naprave. Takoj za tem se bodo pričele pojavljati težave s tesnobo, še posebej v trenutkih ko ne bomo imeli dostopa do interneta, še dodajajo na spletni strani.

Spletno uredništvo


Povej naprej: