• Fotografija je simbolična.
    Fotografija je simbolična.
    Foto: Wikipedia/Usgs

Našli so 13. največji diamant na svetu

petek, 17. marec 2017, 15:05

Krščanski pastor Emmanuel Momoh je na v vasi na območju Kono v Sierri Leone našel enega največjih nebrušenih diamantov na svetu, poroča BBC.

FREETOWN > 709-karatni diamant je trenutno zaprt v centralni banki v Freetownu. Strokovnjak za diamante Mathew Nyaungwa je povedal, da gre za 13. največji diamant na svetu, agencija Anadolu pa je njegovo vrednost ocenila na pet milijonov dolarjev. Diamant so v sredo zvečer najprej prinesli k predsedniku države Ernestu Bai Koromi, ki se je zahvalil najditelju, da diamanta ni pretihotapil iz države. Minister za rudna bogastva Minkailu je dejal, da je ta diamant božje darilo ina da bodo denar od njegove pdoaje namenili za dobrobit državljanov.

To je največji diamant, ki so ga našli v Sierri Leone od leta 1972, ko so izkopali 969-karatni diamant, ki so ga poimenovali “zvezda Sierre”. Sierra Leone je sicer zelo znana po diamantih. V zadnjih letih so v južni Afriki našli kar nekaj velikih diamantov, vključno s 1.111-karatnim diamantom, ki so ga našli v Bocvani leta 2015. AZ


Povej naprej:

 

Mnenja