Osem jedi, ki jih britanska kraljica ne je

Kuharski šef Darren McGrady, ki je 15 let kuhal za kraljevo družino, je napisal knjigo z naslovom Jesti kraljevsko, v kateri opisuje posebnosti pri pripravi jedi na britanskem dvoru.

Kraljica Elizabeta II. ima rada tradicionalne jedi. Foto: WIKIPEDIA/JOEL ROUSE
Kraljica Elizabeta II. ima rada tradicionalne jedi. Foto: WIKIPEDIA/JOEL ROUSE

Darren McGrady je za revijo Recipe Plus povedal, da ima britanska kraljica Elizabeta II. rada majhne obroke. V zvezi s pripravo hrane in samimi jedmi obstaja na dvoru precej pravil, med drugim kraljica ne mara sprememb in novih jedi, ampak je zagovornica preverjenih postopkov priprave.

Jedi, ki jih ni na krožniku kraljice:

> 1. Testenine in krompir

Kraljica ne je škroba - testenin in krompirja tako ni na meniju.

> 2. Krvavo meso

Kraljica ne je krvavega mesa, mesto mora biti temeljito obdelano, je povedal McGrady.

> 3. Bela jajca

Za božič kraljica ne preskoči jajc z lososom in tartufi, vendar pa jajca ne smejo biti bela, saj naj bi imela slabši okus od drugih.

> 4. Česen in čebula

Kraljica ne je ničesar, kar vsebuje česen ali preveliko količino čebule.

> 5. Kruh s skorjo

Kot je za časnik The Telegraph povedal nekdanji šef kraljeve kuhinje Owen Hodgson, kraljica ob popoldanskem čaju ne je kruha s skorjo. Njen najljubši sendvič je sicer s tuno in majonezo.

> 6. Nesezonsko sadje

Kraljica pri prehrani upošteva letne čase; če so poleti jagode na meniju vsak dan, pa jih pozimi ne mara na mizi.

> 7. Cela banana

Kraljica ne bo z rokami olupila banane in jo pojdla, ampak se je loti z nožem in vilicami. Banano najprej razreže na pol, nato odstrani olupek in banano nareže na koščke, ki jih poje z vilico.

> 8. Sladkan čaj

Kraljica pije čaj Earl Gray, ki mu doda nekaj mleka, čaja pa nikdar ne sladka.

Spletno uredništvo


Najbolj brano