• Kopanje v fontani Trevi ni poceni.
    Kopanje v fontani Trevi ni poceni.
    Foto: Wikipedia/Paul Vlaar

Skok v fontano Trevi “stane” 400 evrov

petek, 21. april 2017, 16:46

Italijanska policija je v Rimu aretirala moškega, ki se je gol kopal v znameniti fontani Trevi. Kot so poročali lokalni mediji, so se okoli vodnjaka zbrali turisti in domačini, ki so ploskali in vzpodbujali moškega, kar nekaj pa jih je dogodek posnelo tudi s svojimi telefoni, piše makedonska tiskovna agencija MIA.

RIM > Vendar policistov akcija ni navdušila. Moškega so zavili v brisačo in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer se je sprva želel pretvarjati, da je tujec, a so policisti hitro ugotovili, da gre za Italijana.

Moškega bo doletela kazen zaradi prepovedanega vstopa v vodnjak iz 18. stoletja, poleg tega pa zelo verjetno še kazen zaradi izogibanja aretaciji in oviranja pravice.

Ljudje, večinoma turisti, redno kršijo zakon in se namakajo v vodnjaku ali plezajo po kipih. Najpogosteje skušajo poustvariti znameniti prizor iz filma Sladko življenje režiserja Federica Fellinija iz leta 1960, ko švedska igralka Anita Ekberg skoči v fontano.

Oblasti so se tako naveličale prekrškarjev, da so leta 2015 podvojile kazen na 400 evrov. Kar pa seveda ni ustavilo vseh, ki so želeli namočiti svoja stopala v vodo vodnjaka.

Lanskega julija je morala policija ljubiteljico Ekbergove povleči iz vodnjaka, le nekaj dni prej pa so se v fontani slikale tri mlade turistke v kopalkah, ko so druga drugo škropile z vodo.

Novembra lani so nadzor okoli fontane še dodatno poostrili, potem ko so zaključili s prenovo v vrednosti dveh milijonov evrov.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja