• Meryl Streep je v svoji dolgoletni karieri prejela osem zlatih 
globusov.
    Meryl Streep je v svoji dolgoletni karieri prejela osem zlatih globusov.
    Foto: Andraž Gombač

Streepova zahvalni govor uperila v Trumpa (video)

torek, 10. januar 2017, 09:56

Meryl Streep so na 74. podelitvi zlatih globusov namenili nagrado za življenjsko delo, njen kritični govor, uperjen v Donalda Trumpa, pa je v dvorani požel stoječe ovacije in val navdušenja na družbenih omrežjih.

LOS ANGELES > Meryl Streep bodočega ameriškega predsednika sicer ni omenila z imenom, a so vsi v dvorani vedeli, da govori o Donaldu Trumpu, ki bo prisegel 20. januarja. "Letos me je neka predstava res šokirala. Zasadila mi je kljuko v srce, a ne zato, ker bi bila dobra. Bila je – čeprav na njej ni bilo nič – učinkovita in je opravila svoj namen. Bil je trenutek, ko je oseba, ki je želela sesti na najvplivnejšo mesto v naši državi, oponašala invalidnega novinarja, nekoga, ki ga močno prekaša, kar zadeva privilegije ter moči, da se bori. Na neki način mi je zlomilo srce in še vedno mi ne gre iz glave, ker ni bilo v filmu. Bilo je v resničnem življenju," je povedala in dodala: "Nespoštovanje pritegne nespoštovanje," je povedala Streepova. S tem govorom je spomnila na to, kako se je Trump pred letom dni ponorčeval iz novinarja New York TimesaSerga Kovaleskega, ko je oponašal njegovo invalidnost.

Donald Trump je za New York Times dejal, da ni presenečen, ker so ga napadli “liberalni ljudje iz filmov”, o Streepovi pa je dejal, da je “ljubiteljica Hillary”.

Za zelo ganljiv govor pa je poskrbel igralec Ryan Gosling, ki je dobil globusa za najboljšo moško glavno vlogo v mjuziklu Dežela La La. "Medtem ko sem jaz pel, plesal in igral na klavir ter doživljal eno najboljših izkušenj v filmu, je moja dama vzgajala najino hčerko, medtem ko je bila v drugo noseča, hkrati pa je še pomagala svojemu bratu pri bitki z rakom. Če ne bi prevzela vsega tega bremena, da bi jaz lahko doživel to izkušnjo, bi danes tukaj zagotovo stal nekdo drug. Ljubica, hvala ti, hčerki Amada in Esmeralda, rad vaju imam. Če smem, bi to nagrado posvetil Evinemu bratu," je povedal.

Evin starejši brat Juan Carlos Mendez je umrl aprila lani, star je bil 53 let.

Spletno uredništvo


Povej naprej: