Prvaki boljši od Primorcev

Prvi tekmi polfinalne serije državnega prvenstva v dvoranskem nogometu sta prinesli zmagi favoritov. Edini primorski predstavnik Oplast je klonil proti prvaku Dobovcu. Popravni izpit ga čaka v petek v domačem Kobaridu.

Oplast (v rdeči opremi) je prvo tekmo izgubil, a bo skušal skupni 
polfinalni izid v petek v Kobaridu izenačiti. Foto: Igor Mušič
Oplast (v rdeči opremi) je prvo tekmo izgubil, a bo skušal skupni polfinalni izid v petek v Kobaridu izenačiti. Foto: Igor Mušič

Kobariški Oplast po sedmih slabših sezonah spet igra v polfinalu državnega prvenstva. Uvodoma je v seriji na tri zmage gostoval v Rogaški Slatini pri prvaku Dobovcu. Kljub odsotnosti poškodovanega člana prve postave Mateja Mohoriča (vrnil naj bi se v začetku maja) se je dobro držal do sredine drugega polčasa, ko je v precej obrambni tekmi po zaslugi zadetka Roka Urbančiča v 29. minuti uspel minimalno vodstvo Štajercev izničiti. Ključno obdobje tekme, v kateri je bilo težko priti do odprtega strela, se je odvrtelo v zadnjih devetih minutah, ko je prišla do izraza individualna kakovost tujcev pri Dobovcu, Brazilca Lucasa Andersona Pereire in Hrvata Patrika Pasarička, ki sta zadela v 31. minuti za 2:1 in v 35. minuti za končnih 3:1.

V drugem polfinalnem obračunu je vrhniški Siliko - drugi po rednem delu prvenstva in lanski finalist - pred razprodano domačo dvorano (500 gledalcev) s 5:3 dobil prvo tekmo proti The Nutrition Extremu iz Sodražice, ki se je tako visoko povzpel prvič v zgodovini. Za zmagovalce sta zaigrala tudi nekdanja člana Bronxa s Škofij Uroš Đurić in Benjamin Tušar.

Rezultati

Prva SFL, polfinale, 1. tekmi - Dobovec : Oplast 3:1 (1:0); strelci- 1:0 Duščak (4), 1:1 Urbančič (29), 2:1 Anderson (31), 3:1 Pasariček (35); Siliko : The Nutrition Extrem 5:3 (3:2); strelci - 1:0 Vesel (3), 2:0 Bjelčević (5), 2:1 Štepec (9), 3:1 Bjelčević (12), 3:2 Gregorič (15), 4:2 Vesel (28), 5:2 Luka Čop (29, ag.), 5:3 Gregorič (32).

2. tekme, 26. aprila - Oplast : Dobovec, The Nutrition Extrem : Siliko.


Najbolj brano