Sari Tokić dve zlati in srebrna kolajna

Na državnem mladinskem namiznoteniškem prvenstvu za posameznike in dvojice v Lučah je bila pričakovano najboljša Primorka članica Vrtojbe Sara Tokić, ki je osvojila dve zlati in še srebrno odličje.

Najuspešnejša na državnem prvenstvu sta bila reprezentanta Sara Tokić in Miha Podobnik. Foto: Igor Mušič
Najuspešnejša na državnem prvenstvu sta bila reprezentanta Sara Tokić in Miha Podobnik. Foto: Igor Mušič

Potem ko je Novogoričanka Sara Tokić letos prvič postala članska državna prvakinja, seveda v svoji mladinski konkurenci na posamičnem državnem prvenstvu na Štajerskem ni dovolila presenečenj, pa tudi v igrah ženskih dvojic, kjer je združila moči s Polono Horvat (Inter Diskont Ravne na Koroškem), ni bilo nič drugače. Sara je v posamičnem ženskem finalu s 4:2 premagala Polono, obe skupaj pa sta bili v finalu ženskih dvojic s 3:2 boljši od Katarine Lešnjak (Kajuh-Slovan) in Lane Slatinšek (ŠD Su Novo mesto).

Solidno sta se odrezali še igralki izolskega Arigonija Layla Turk in Vita Kocjančič. Za obe je bila po treh nizih usodna Polona Horvat - za Laylo v osmini finala, za Vito pa v četrtfinalu.

V moški konkurenci so v domači dvorani (gostitelj je bil NTK Savinja Luče) blesteli Savinjčani, saj so povsem zapolnili mesta v polfinalu. Prvak je postal Miha Podobnik - sicer partner Sare Tokić v mešanih dvojicah na mladinskem SP. Do finala je vse tekmece pustil na ničli. V šestnajstini finala se mu je moral vdati tudi Aleksandar Miščević iz Vrtojbe.

Lahko bi se zgodilo, da bi naveza Tokić - Podobnik slavila v mešanih dvojicah in bi tako oba člana dvojice postala trikratna državna prvaka, a tako daleč le ni šlo. V finalu sta favorita presenetila Brin Vovk Petrovski (Savinja) in Polona Horvat ter slavila po treh nizih.

Naslednji paket državnih prvenstev bo 4. in 5. maja (skoraj) na Rakeku. Tam bo za Saro Tokić nova priložnost za nabiranje odličij na prvenstvu za mlajše članice, več kot tokrat v Lučah pa si primorski klubi obetajo od svojega kakovostnega podmladka, saj se bodo za državne naslove pomerili tudi mlajši kadeti in kadetinje.


Najbolj brano