Še ena Pogačarjeva simultanka pred Girom

Tadej Pogačar (na fotografiji) se ni izneveril pričakovanjem poznavalcev in številnih navijačev, ki so ob cesti spremljali najstarejši kolesarski spomenik. Še drugič po letu 2021 je dobil ardensko klasiko Liege-Bastogne-Liege.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

LIEGE > Če je Tadej Pogačar pred tremi leti slavil v ciljnem sprintu ducata kolesarjev, pa je na 110. izvedbi 254 kilometrov dolge dirke s kopico krajših vzponov pokazal svojo (pre)moč v primerjavi s konkurenco na tovrstnih preizkušnjah.

Resda zaradi poškodbe včeraj ni bilo na startu Belgijca Remca Evenepoela (Alpecin), najboljšega iz let 2022 in 2023, ko pa se Pogačar zaradi višje sile ni mogel potegovati za zmago v Liegu. Lani si je zlomil zapestje, še preden se je dirka prav razživela, leta 2022 pa se je zaradi smrti matere svoje zaročenke, odpovedal nastopu.

Tudi zato je letošnji uspeh pospremil tako čustveno, potem ko je kronal delo moštvenih kolegov iz ekipe UAE Emirates na čelu z rojakom Domnom Novakom, ki je pripravil teren za napad 35 kilometrov pred ciljem. Potem se je Pogačar v svojem slogu odpeljal naproti osvojitvi šestega spomenika, kar je odlična popotnica za Giro, ki se začne 4. maja.


Najbolj brano