Garnbretovi pokal, Markovičeva peta

Korošica Janja Garnbret je v nedeljo zvečer dobila zadnjo tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. Na tekmi v Kranju je prvič ugnala vso konkurenco. Članica sežanskega ŠPK plus Mina Markovič je bila peta.

Članica ŠPK Plus Sežana Mina Markovič je v Kranju osvojila 
peto mesto. Foto: STA
Članica ŠPK Plus Sežana Mina Markovič je v Kranju osvojila peto mesto. Foto: STA

KRANJ > V kranjski dvorani Zlato polje so se na zmagovalnih stopničkah zvrstile Janja Garnbret, Južna Korejka Jain Kim in Britanka Molly Thompson-Smith. Četra je bila Francozinja Julia Chanourdie. Med tremi slovenskimi finalistkami sta bili še članica Športno plezalnega kluba Plus Mina Markovič na petem in Radovljičanka Vita Lukan na sedmem mestu. Garnbretova si je že pred tekmo v Kranju zagotovila pokal za skupno zmago sezone svetovnega pokala. Markovičeva je v skupnem seštevku šesta, sicer pa je v svojih najboljših letih v Kranju zmagala štirikrat. Garnbretova je bila najboljša že v kvalifikacijskih in polfinalnih preizkušnjah, po katerih je Mina Markovič zasedala četrto mesto.

Od dvajsetih Slovencev, ki so nastopili na startu kvalifikacij, se jih je v polfinale prebilo deset - trije v moški in sedem v ženski konkurenci. Pri moških primorsko plezanje ni imelo predstavnika, pri ženskah pa je članica Proteusa iz Prestranka Lučka Rakovec zasedla 23. mesto. Pomočnik selektorja uspešne slovenske reprezentance je bil Luka Fonda, vodja koprskega plezalnega centra.

Kakovostne športne plezalce iz Slovenije in bližnjih krajev Italije si bo mogoče ogledati že v soboto od 15. ure dalje v plezalni dvorani v Šempetru, kjer bo prva tekma tradicionalne zimske lige. STA, IM


Najbolj brano