Plus
V spirali družinskega obračuna in zunanjepolitičnih napetosti
V spirali družinskega obračuna in zunanjepolitičnih napetosti

Niti najbolj izkušeni politični poznavalci Savdske Arabije niso pričakovali, da bodo kraljevino v prvih dneh novembra pretresli kar trije dogodki, ki bodo imeli dramatične in daljnosežne posledice. Najprej je iz Riada prek televizije odstopil predsednik vlade Libanona Saad Hariri, istega dne so Jemenci napadli mednarodno letališče savdske prestolnice, začela pa se je tudi obsežna politična čistka znotraj kraljeve družine.

7. Val
Pristanišča, tokrat drugače
7. Val
Pristanišča, tokrat drugače

Verjetno so na slovenski obali za mnoge obiskovalce iz celinskih delov Slovenije in turistov iz Evrope naša pristanišča med najbolj atraktivnimi točkami za ogled. Majhna slovenska obrežna mesta, kot so Izola, Koper in Piran, imajo s tega stališča gotovo veliko za pokazati.

Sramota v predoru Bombi
7. Val
Sramota v predoru Bombi

V predoru Bombi, ki pod goriškim gradom vodi na Travnik, že več kot mesec dni v nečloveških pogojih živijo prosilci za azil. Njihovo število narašča, pred dnevi jih je bilo že 160, temperature pa so iz dneva v dan nižje. Pomagajo jim prostovoljci, ki se zgražajo nad tem, da na občini in prefekturi ne naredijo nič za ureditev razmer.