Plus
Brez Facebooka in YouTubea se da preživeti
Brez Facebooka in YouTubea se da preživeti

Da je razvoj mladih talentov v vseh panogah izrednega pomena, je nesmiselno znova in znova ponavljati. Nekatera podjetja, ali bolje rečeno multinacionalke takemu razvoju posvečajo posebno pozornost. Ena takih je tudi Huawei, ki je konec lanskega leta zaključil že četrti zaporedni program za razvoj mladih tehnoloških talentov, ki ga v Sloveniji organizira z namenom izboljšanja digitalnih veščin mladih, vključevanja v sodobno digitalno okolje ter navdihovanja za področje informacijsko-komunikacijske tehnologije.

7. Val
Oda opazovanju ptic
7. Val
Oda opazovanju ptic

Videti je, da moj nekdanji sodelavec Franc uživa pokoj zelo aktivno. Ne mine dan, da ne bi v knjigi obrazov (facebook) občudoval njegovih fotografij iz narave. Očitno je našel konjiček, ki mu veliko pomeni in ga sili v iskanje novih motivov, s tem pa tudi doživetij.

Presunilo jih je, da ženska zna tako lepo govoriti o ladjah
7. Val
Presunilo jih je, da ženska zna tako lepo govoriti o ladjah

Tem, za katerimi se lahko pehamo in jih raziskujemo z Duško Žitko, kustosinjo za umetnostno zgodovino v piranskem pomorskem muzeju, je na pretek, zato smo se omejili na področje, ki ga bržkone obvlada najbolje - na morje. Sproščena in iskriva Portorožanka namreč skriva pravo zakladnico znanja. Popeljala nas je v svet ladijskih polen, votivnih podob, marinističnega slikarstva, kar nekaj besed je steklo tudi na račun nekoč mogočne flote portoroškega ladjarja in njegovih mornarjev. O njej je avtorica pripravila razstavo z gostovanji doma ter v tujini in obširno publikacijo.