Bronx in Oplast v četrtfinalu

S tekmami osmine finala se je začelo tudi pokalno tekmovanje v dvoranskem nogometu. Primorska prvoligaša Bronx in Oplast sta izkoristila ugoden razpored in mirno opravila z drugoligaškima tekmecema.

Tretji gol za Oplast je dosegel Jure Uršič (z žogo). Foto: Igor Mušič
Tretji gol za Oplast je dosegel Jure Uršič (z žogo). Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA >Edino primorsko prizorišče osmine finala pokala Terme Olimia (zaključni turnir bo tudi letos v Podčetrtku) je bila dvorana novogoriškega športnega parka, kjer je 120 gledalcev upalo, da bo druga ekipa drugoligaškega prvenstva, domači Gorica Futsal (pred desetletjem je osvojila celo pokal), nudila vsaj dober odpor prvoligašu Bronxu (tudi Škofjoti so se že veselili pokala). Od morebitnega presenečenja kmalu ni ostala niti prva črka. Gostujoči napadalec Nik Zajc je z zadetkoma v uvodnih osmih minutah takoj pokazal, kdo je gospodar. Nekaj upanja je domačim z golom tik pred odmorom vlil Jurij Kikelj, po tem pa je šlo za Novogoričane le še navzdol, pa čeprav je v nadaljevanju Bronx igral brez izključenega Kevina Škerliča.

Trikratni pokalni zmagovalec, kobariški Oplast, v Škofji Loki vodilni ekipi druge lige, Stripyju, ni dovolili niti pomisliti na napredovanje. Vse je bilo bolj ali manj jasno že po petih minutah, ko sta se med strelce vpisala Primorca Nejc Kovačič in Žan Koren. Ko je ob nenevarnih domačinih v začetku drugega polčasa zadel še Jure Uršič, je bila tekma praktično odločena. Gorenjci so tik pred koncem uspeli poraz le ublažiti.

Tudi na preostalih tekmah (v tej fazi se igra le po en dvoboj) presenečenj skoraj ni bilo. Izjema je štajerski tretjeligaš Slemen, ki je izločil drugoligaša s Ptuja. V četrtfinale so napredovali favoriti - devetkratni pokalni zmagovalec Litija, Maribor (dva pokala), Siliko, Ivančna Gorica in tudi Dobovec, za katerega je spet zadel tolminski nogometaš Kristjan Čujec.

> Pokal Terme Olimia, osmina finala - Litija : Benedikt 6:1, Sevnica : Dobovec 0:5, Ptuj : Slemen 3:9, Gorica Futsal : Bronx 1:5(1:2); strelci - 0:1 Zajc (3), 0:2 Zajc (8), 1:2 Kikelj (18), 1:3 Mataja (23), 1:4 Peroša (27), 1:5 Depangher (30); Stripy : Oplast 2:4 (0:2); strelci - 0:1 Kovačič (3), 0:2 Koren (5), 0:3 Uršič (26), 1:3 Bešter (29), 1:4 Širok (31), 2:4 Kanc (33); Mlinše : Siliko 2:4, Miklavž : Ivančna Gorica 6:13.


Najbolj brano