Gledalce bi radi nazaj

Izolski rokometaši so se dolga leta uspešno borili za obstanek v prvi A ligi, letos spomladi pa so vendarle izpadli. Seveda si želijo čim prej nazaj med elito, a so se v uvodnem delu prvenstva uresničile napovedi, da je tudi ta liga kakovostna in da vrnitev sploh ne bo preprosta.

Peter Pucelj
Peter Pucelj 

IZOLA > Izolski moški rokometni klub se je v svoji zgodovini že nekajkrat boril za napredovanje iz druge v prvo ligo in vsakič je bila drugoligaška konkurenca prav tedaj zelo kakovostna. Že ob koncu prejšnje sezone so šle napovedi za sedanje tekmovalno obdobje v prvi B ligi v podobno smer, kar se je v prvih osmih krogih tudi potrdilo na igriščih.

Izolani so trikrat zmagali in petkrat izgubili, med štirinajstimi ekipami so trenutno deseti. Zdi se, da celo lažje igrajo proti na papirju težjim nasprotnikom kot pa proti manj izkušenim ekipam.

“Kot smo pričakovali, je liga zelo izenačena. V prvem krogu smo v Grosuplju izgubili za gol, enako kot kasneje v šestem krogu proti Krimu. Premagali smo Črnomelj v gosteh ter Dol in Dravo doma. Ekipe z zgornjega dela lestvice igrajo bolj klasičen, šolski rokomet, medtem ko tiste s spodnjega dela igrajo drugače. Na bolj specifično igro se moramo še malce privadit. Edini res hud poraz je bil domači proti vodilni Škofljici, vendar je naša ekipa mlada in moramo vzeti v zakup, da lahko ima tudi takšne dneve, ko ji res nič ne gre. Tudi zato nas veseli, da se je po posegu zaradi trna v peti na igrišče vrnil izkušeni krožni napadalec David Zorič Stepančič. Z njim je moštvo dobili še dodatno širino,” je povedal izolski strateg Peter Pucelj.

Ekipa RD Izola je v primerjavi s prejšnjo sezono doživela le tri spremembe. Poleti je odšel Mladen Radojević, iz Slovana se je po poškodbi vrnil dolgoletni steber izolske ekipe Peter Božič, druga novost v vrstah modrih pa je Luka Milunović.

Moja največja trenutna ambicija je, da fantje delajo in napredujejo, tako individualno kot skupinsko. Nismo si zastavili konkretnih ciljev za tekočo sezono, a se zagotovo želimo izogniti boju za obstanek. Za naskok na prvo ligo pa bo letos najbrž malce prezgodaj, saj je naša ekipa še zelo mlada in moramo dati fantom čas, da dozorijo. Tudi če bi se vrnili, bi se radi v prvoligaško druščino vrnili konkurenčni, da ne bi spet trepetali za obstanek. Povabil pa bi gledalce, še posebej navijaško skupino Ribari, da nam spet priskočijo na pomoč s tribun. S pomočjo občinstva bomo lažje prišli do stabilnega prvoligaškega kluba,” je sklenil nekdanji reprezentant Pucelj.

Sicer so se v RD Izola poleti po dolgem času razšli s prvim pokroviteljem Istrabenz plini, klubska uprava pa se o pokroviteljstvu že dogovarja z novim kandidatom.


Najbolj brano