Od primorskih klubov do zmage le Salonit

V 7. krogu 1. DOL za moške je Salonit doma zabeležil zmago, GEN-I Volley pa na gostovanju poraz. V 7. krogu 1. DOL za ženske so odbojkarice GEN-I Volley prav tako izgubile v gosteh.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Salonit Anhovo : Triglav Kranj 3:0 (24, 17, 20)

KANAL > Odbojkarji Salonita so v 7. krogu 1. DOL za moške v Kanalu premagali Triglav s 3:0 (24, 17, 20).

Športna dvorana Kanal, sodnika: Adrović (Kamnik), Jovanović (Komenda).

Salonit Anhovo: Ilić 10, Česnik, Šarić, Jereb 8, Karnel, Drobnič 10, Basaneže 7, Kovačič, Čabarkapa 7, Gadnik 7, Tomić, Vrtovec 2.

Triglav Kranj: Lužovec 3, Toman, Bošnjak, Tučen, Bregant 13, Kos, Beravs, Bežek 1, Mali 5, Jenko 5, Maček 1, Kök, Rezar 5.

Zdravstveno stanje igralcev Salonita, ki so na zadnjih dveh gostovanjih šele po petih nizih strli odpor Krke in Hoč, se je nekoliko izboljšalo, kar se je videlo proti vedno nevarnemu tekmecu. Kanalci so pokazali zelo solidno predstavo, predvsem pa je lahko njihov trener Andrej Urnaut ponosen, da se v dveh nizih niso predajali niti po visokem zaostanku.

V prvem nizu so v tega prišli predvsem zaradi slabega sprejema agresivnih kranjskih začetnih udarcev. Kranjčani so ob prvem tehničnem odmoru vodili za štiri, ob drugem pa za šest točk. Toda nato so začeli grešiti v napadalnih akcijah, kar so domači znali izkoristiti. S serijo točk so prišli do vodstva 19:18, minimalno razliko pa držali do izida 25:24, ko je drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 z blokom zaključil Matija Jereb.

V nadaljevanju pa so Kanalci zaigrali bolj zanesljivo. Z asom Sergeja Drobniča so povedli s 6:2, prednost štirih točk dolgo časa držali, gosti so se najbolj nevarno približali pri izidu 15:17. Odmor na zahtevo Urnauta je pomagal, Jereb je dosegel blok, v tem elementu so bili Kanalci odlični, Dejan Čabarkapa as in razlika je bila kmalu neulovljiva.

Vodstvo je igralce Salonita uspavalo, na začetku tretjega niza so zaostali za štiri točke, vendar se hitro spet vrnili med žive. Z blokom Drobniča Janku Bregantu so spet prešli v vodstvo (13:12), ga hitro še povečali ter tako brez težav prišli do gladke zmage.

Salonit bo tekmo naslednjega kroga proti ACH Volleyju igral šele 10. januarja, Triglav pa bo že to sredo gostoval pri Hočah.

Panvita Pomgrad : GEN-I Volley 3:0 (16, 14, 22)

MURSKA SOBOTA > Odbojkarji Panvite Pomgrada so v Muski Soboti premagali GEN-I Volley s 3:0 (16, 14, 22).

Dvorana OŠ I, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 20, Rojnik 11, Felkar, J. Ratkai, Flisar 12, Javornik 4, Bogožalec 14, Bedrač, Hrastovec, Kasnik 3.

GEN-I Volley: Filiputti 1, Vidmar, Nanut, Rijavec, Godnič 2, Krašna, Križanič 7, Paliska 6, Kristančič, Maraž, Marc, Kavčič 2, Marušič, Perović 4, Komel 9.

Odbojkarji Panvite Pomgrada niso dovolili presenečenja. Novogoričane so odpravili gladko, tekmecem ni pomagalo niti dejstvo, da jih je okrepil nekdanji reprezentant in igralec Salonita in ACH Volleyja Alan Komel. Slednji, ki se je dolgo mudil v tujini, je bil z devetimi točkami najučinkovitejši igralec v gostujoči vrsti, a še ni pokazal igre, kot bi si jo želel in kot jo od njega pričakuje trener Rade Dačevič.

Zato pa je bil na drugi strani razpoložen prav tako nekdanji reprezentant Andrej Grut, dosegel je 20 točk, imel 65-odstotno uspešnost napada, tekmecem je podelil štiri bloke in en as. Glavni razlog, da tekma ni bila enakovredna, je bil domači blok, Panvita je dosegla 14 blok točk, trdnost bloka je lahko občutil tudi Komel, ki so ga domači v bloku ujeli štirikrat.

Gosti so bili Prekmurcem v prvem nizu enakovredni do drugega tehničnega odmora oziroma do izida 18:16. Nato je v njihovi igri prišlo do razpada sistema, do konca niza niso osvojili niti točke. Katastrofalno slabo igro so kazali tudi na začetku drugega niza, ko so domači povedli s 6:1 in 8:2, na koncu pa niz dobili s 25:14.

A so se nato nekoliko prehitro zadovoljili. V tretjem nizu so imeli dolgo časa rahlo pobudo gosti, a v končnici so reči prišle na svoje mesto, Panvita je zmagala z maksimalnih 3:0.

Panvita Pomgrad bo tekmo 8. kroga igrala že v sredo, in sicer bo gostovala pri Calcitu Volleyju, GEN-I Volley bo v soboto gostil Maribor.

Formula Formis : GEN-I Volley 3:1 (21, 22, -13, 16)

HOČE > Odbojkarice Formule Formisa so v 7. krogu 1. DOL za ženske v Hočah premagale GEN-I Volley s 3:1 (21, 22, -13, 16).

Dvorana Hoče, sodnika: Seifried (Maribor), Perčič (Kamnik).

Formula Formis: Pehnec 3, Sešel, Ertl, Vrbanc 6, Tupikina 9, Bavdaž 5, Pajnik, Bukovec, Zdovc-Sporer, Kotnik 14, Pravdič, Eržen 17, Štern.

GEN-I Volley: Ferlinc 4, Zbičajnik 2, P. Marušič 10, Uršič, Bavdaž 12, Kolbl 11, Đukić 2, Velikonja Grbac 11, Š. Marušič 3, Simčič, Spačal, Gubaš, Beguš.

Odbojkarice Formule Formisa so v derbiju vrha prvenstvene razpredelnice premagale sosede na lestvici in potrdile, da so trenutno vsaj tretja najboljša slovenska ekipa. Dvoboj sicer ni postregel s posebno kakovostno odbojko, ekipi sta naredili veliko napak, Rogožanke nekaj manj, kar je bilo na koncu odločilno.

Gostjam iz Nove Gorice v prvem nizu nikakor ni stekel napad, na drugi strani so bile Rogožanke bolj razpoložene. Hitro so prišle do prednosti, pred končnico vodile tudi za šest točk (22:16), gostje so še nekoliko zmanjšale razliko, toda vodstva gostiteljic niso ogrozile. Drugi niz so začele bolje, toda kmalu spet začele delati napake - v nizu so jih zabeležile kar 13, ker pa se je tudi Rogožankam ustavilo v napadu, je bil niz negotov vse do konca. Po izidu 22:22 pa so domače nanizale tri točke in povedle z 2:0.

Toda nato se jim je povsem ustavilo, v tretjem nizu so povsem popustile, na koncu so v njem osvojile vsega 13 točk. V četrtem nizu pa so se reči obrnile. Sprejem domačih se je izboljšal, napad, v katerem je bila najbolj dejavna in tudi učinkovita Darja Eržen (17 točk), je spet postal zanesljiv, dvoma o zmagovalcu pa tako ni bilo več.

Formula Formis je tekmo 8. kroga proti Calcitu Volleyju že odigrala, GEN-I Volley pa bo igral proti Novi KBM Braniku.


Najbolj brano