Paranje živcev in zmaga

Rokometaši Kopra so v domači dvorani Bonifika gostili Trimo iz Trebnjega. Tekmo 10. kroga prve DRL so v svoj prid odločili šele v zadnjih desetih minutah. V soboto jih čaka gostovanje na Poljskem.

Tilen Sokolič je bil eden najbolj zaslužnih za zmago Kopra.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tilen Sokolič je bil eden najbolj zaslužnih za zmago Kopra.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modri so v tekmo s Trimom vstopili precej živčno. Vse do 23. minute sta bili ekipi izenačeni, čeprav so vseskozi vodili gostje. Blestela sta oba vratarja, pri domačih Martin Kocjančič, v vrstah Trebanjcev pa Urh Brana. A v zadnjih minutah prvega polčasa so Dolenjci zaigrali nekoliko bolj odločno in si prek odličnega Tobiasa Cvetka priigrali štiri zadetke prednosti. V zadnji minuti prvega polčasa sta za Koper zadela Tilen Sokolič in Adam Bratkovič ter domače približala na 9:11.

Tudi v nadaljevanju so gostje zadevali iz vseh položajev, rumeno-modri pa samo prek razpoloženega Grege Krečiča, ki je do 40. minute zabil vse tri koprske zadetke v drugem polčasu. V 47. minuti je po hitrem protinapadu Sokolič znižal na -2. A takoj zatem je, kljub dobri obrambi, sledila izključitev Janeza Gučka. Čeprav so domači igrali z igralcem manj, je Sokoliču uspelo ukrasti žogo in približati Koper na gol zaostanka. V 49. minuti so Koprčani igrali kar z dvema igralcema manj, izključen je bil še Jaka Moljk. Gostom, ki so bili na igrišču v številčni prednosti, so se zatresle roke. Jure Vran je zaklenil vrata, domači navijači pa so v zadnjih minutah pripravili pravo peklensko vzdušje. Krečič je v 51. minuti z odličnim strelom z razdalje poravnal izid na 17. Za tretje - in zadnje - vodstvo na tekmi (18:17) je pet minut pred koncem poskrbel Sokolič, Krečič pa ga je še povišal.

Koper : Trimo Trebnje 21:19 (9:11)

Dvorana Bonifika, gledalcev 650, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Teršek (Hrastnik).

Koper 2013: Dolenc, Grzentič 1, Nikolič, Vlah, Krečič 7, Matijaševič, Kocjančič, Vran, Moljk 1, Zugan, Rapotec, Smolnik 1, Sokolič 5, Guček, Planinc, Bratkovič 6 (2). Trener: Veselin Vujović. Trimo Trebnje: Cvetko 6, Djurdjevič, Florjančič, Horžen 2 (1), Skol 1, Mat. Kotar 4 (2), Sikošek, Mih. Kotar, Mar. Kotar, Udovič, Sašek, Pernovšek, Mlakar, Brana, Rozman 6 (1), Urbič. Trener Roman Šavrič.

7-metrovke: Koper 3 (2), Trimo 6 (4); izključitve: Koper 8, Trimo 6 minut.

“Ponovno se je pokazalo, da nam Trimo ne leži. Vsekakor smo si želeli lažje tekme, saj vemo, kaj nas čaka v soboto na Poljskem. A zmaga je tu in to je najpomembnejše,” je povedal najboljši strelec Kopra Krečič. “Povsem enako tekmo smo igrali proti Šmartnemu. Zdi se, da proti slabšim nasprotnikom v tekmo vstopimo preveč sproščeno. Šele, ko pridejo krizni trenutki, zaigramo tako, kot znamo,” je dodal Bratkovič.

Koprčani so se z zmago utrdili na prvem mestu v državnem prvenstvu in z lepo popotnico odhajajo na evropsko gostovanje k poljski ekipi Gwardia Opole.

ARMIN SEJARIĆ


Najbolj brano