Nepremičninski oglas za telebane

Eno in pol sobno stanovanje s 33 kvadratnimi metri v Ljubljani. No, ne ravno v Ljubljani, malce ven iz centra mesta. No, v bistvu do centra z jutranjim avtobusom potrebujete zgolj eno uro. Kaj pa je ena ura v primerjavi z večnostjo? Primerno je za študentski par. Še bolje bi bilo, če sta najemnika študenta drugostopenjskega programa ali celo doktorska študenta. Seveda tukaj ne pridejo v poštev študentje družboslovnih študijskih programov. Pa tudi vsi naravoslovci ne zares. Najbolje bi bilo, če se najemnika ukvarjata z znanostjo s področja biologije ali fizike. Roko na srce, izbrali bomo mlajše zaposlene, prednost imajo starejši od 35 let.

Kadilci so nezaželeni, v stanovanju so prepovedani obiski, prav tako je v stanovanje prepovedan vnos tropskega sadja s čudnim vonjem, kot je denimo durian. Stanovanje obsega kopalnico, kuhinjo, v kateri so manjši hladilnik brez zamrzovalnika, mikrovalovna pečica in manjša gorilna plošča. Jedilnico in spalnico ločuje premična stena. V spalnici ni postelje, je pa raztegljiv kavč, ki lahko služi kot postelja. Vse to in še več za 870 evrov mesečno.

Da je stanovanjska politika samo in zgolj stvar predvolilnih soočenj, je doslej dokazala že vsaka vlada. A svoje volilce je na tem mestu najbolj razočarala ravno stranka, ki so jo stanovanjske politike polna usta. Zdaj pa je na tem področju popolnoma pogrnila.

Če ste po naključju podedovali garsonjero, eno- ali dvosobno stanovanje, bi radi vzpostavili pasivni prihodek in se vam ne ljubi neprestano ukvarjati z AirBnb-jevimi gosti, lahko zgornji zapis brez sramu uporabite. Če ste predstavnik tiste veje odločevalske struje, v domeni katere je urejanje stanovanjske politike, vam lahko zgornji zapis služi kot realen prikaz trenutnega stanja na nepremičninskem trgu pri nas. Če pa ste eni tistih, ki pred jutranjo kavo odprete nepremicnine.net, verjetno zdaj kimate in se kislo nasmihate.

Najlažje bi bilo sedaj upreti prst v aktualno vlado, toda stanovanjska politika je pri nas 30 let spala. Kapital se je grozdičil, obdavčitve druge, tretje in četrte nepremičnine so pa bolj ali manj stagnirale. Da je stanovanjska politika samo in zgolj stvar predvolilnih soočenj, je doslej dokazala že vsaka vlada. A svoje volilce je na tem mestu najbolj razočarala ravno stranka, ki so jo stanovanjske politike polna usta. Zdaj pa je na tem področju popolnoma pogrnila. Glomazne vsote denarja za garsonjero pa plačuje ravno njihova večinska volilna baza. Pa ne prodajajte mi bučk o 88 neprofitnih stanovanjih v Ljubljani. Najlažje je stanovanjsko politiko pahniti v občinske roke. Trg ni kot OceanGate implodiral samo v prestolnici. Oglasi, kot je zgornji, se pojavljajo po vsej državi, v Istri je lahko še huje. Rešite to, gume na kolesih so že napumpane.


Preberite še


Najbolj brano