Kronika
Voznik je umrl, veseljaki pa so godli
Voznik je umrl, veseljaki pa so godli

Medtem ko je voznik tovornjaka mrtev ležal v kabini, so nekaj kilometrov stran med čakanjem v koloni veseljaki raztegnili harmonike in si na avtocesti priredili veselico. “V današnjem svetu žal nihče več ne pričakuje, da bo kdo žaloval za neznancem, ampak kar je nevarno, je nevarno,” pravi Anže Albreht iz zavoda Reševalni pas. Tudi sicer so vozniki in potniki, ki so obtičali v koloni za nesrečo, v nedeljo prikazali vrsto nespametnega obnašanja.

Zaradi umora Danijela Božića osmerica v sodni preiskavi
Zaradi umora Danijela Božića osmerica v sodni preiskavi

Sodna preiskava, povezana z umorom Danijela Božića ter poskusom ugrabitve in umora Žarka Tešanovića, je pred dnevi postala pravnomočna, so potrdili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Zločina, za katerim naj bi stala kriminalna združba Kavaški klan iz vasi Kavači v Črni gori, znana po svoji brutalnosti in likvidacijah nasprotnikov, sicer pa specializirana za trgovino z drogo, je osumljenih osem ljudi.

Zaradi treh evrov ga je brutalno pretepel
Zaradi treh evrov ga je brutalno pretepel

Robi F. je lani poleti v Bertokih pred očmi osemletnega otroka pretepel 67-letnega znanca, ki je nato v bolečinah našel tri evre in jima drobiž izročil. Obtoženi je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde in to pred časom potrdil na koprskem okrožnem sodišču. Za rop in hudo poškodbo mu je sodnica prisodila leto in pet mesecev zapora.